Johan Häggbergs teorikurs, 4 dec 26 mars

- Att rida Islandshäst, mål & medel -           
En föreläsningskurs med en grundlig genomgång om att rida och träna Islandshäst, och de viktigaste målen och verktygen vi behöver på vägen.
Kostnad: 1 500:- för hela kursen, 8 ggr varannan onsdag kl 19-20.30     
4 & 18 dec, 15 & 29 jan, 12 & 26 feb & 12 & 26 mars.
Anmälan sker till rida@agersta.nu

1) Takt, fotförflyttning och rörelsemönster. 2) Vikten av framåtbjudning, lösgjordhet och ett väl fungerande signalsystem. Grunden till en ridhäst. 3) Sits och hjälpgivning. 4) Form och balans. 5) Tölt:uppbyggnad och problemlösning. 6) De tre grundgångarterna samt pass: uppbyggnad och problemlösning. 7) Förberedelse för prestation eller hur vi skapar en ridhäst. Träningsförlöp och hur vi bygger upp ett ridpass. 8) Att tävla: programuppläggning, uppvärmning och målbilder.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheterna