GÅRDEN

Agersta köptes in till familjens ägor redan 1922. Jord- och skogsbruk har sedan dess bedrivits på fastigheten. I mitten av 1980-talet tillkom byggverksamheten, främst försäljning och byggnation av villor. Djur har funnits på gården av olika slag men i slutet av 80-talet inköptes de första islandshästarna. År 1999 startades verksamheten med islandshästar upp med ridskola, turridning, ridläger mm. Totalt c.a 450 hektar mark hör till gården så det finns gott om både fina ridvägar, stora kuperade hagar och tomtmark. 

Idag arbetar ca 15 personer totalt inom administration, byggnation, förvaltning, islandshästar, ridsportbutik och lant- och skogsbruk. Vi huserar i  moderna och funktionella lokaler vilka förutom flera kontorsrum, grupprum och kök även inrymmer en stor ridssportbutik och en välutnyttjad komplett konferensanläggning med 16 bäddar. Med ny och modern teknik har vi alla förutsättningar för att skapa goda affärsrelationer.

På gården finns även häststallar, ligghallar, vindskydd, ridhus, oval- och dressyrbanor även gott om andra lager - och förvaringsutymmen, maskinhallar samt en egen verkstad.
Allt väl igenomtänkt och utformat för en effektiv, säker och funktionell drift och verksamhet.

Gården är godkänd "Säker gård och Säker hästgård"

"Agerstaligan förutom oss själva (se: "Om oss")  här på gården"..

Hampus och Morfar Hampus och Morfar

Ulf Agerhill Pappa/Morfar Ulf 65 år, arbetar med lantbruk och driver byggfirma. Hjälper även oss med bokföring, kvartalsrapporter och årsredovisningar mm. Hade en kort karriär på islandshästridskola som slutade abrupt med en avramling nån gång i början på 80-talet. Följer annars gärna barnbarns framfart på hästtävlingar.

Lilla Olivia och Mormor Lilla Olivia och Mormor

Elisabeth Agerhill

Mamma/Mormor Elisabeth 67 år, är gårdens ”bullmamma” som hjälper till med allt från barnbarn till blomvattning. Ser till att gården är tip-top, att lokaler blir städade och tittar under sina långa promenader gärna till hästarna så att de mår bra, påminner om att vattnet är slut samt ger dem det där extra äpplet. Har också gått på ridkurser en gång i tiden med sin dåvarande Islandsvalack Fáni.

Moster Maria-Therese Moster Maria-Therese

Maria-Therese Bohman Agerhill

Storasyster Mia 41 år, egenföretagare som arbetar och håller kurser som medium. Även Mia jobbar med sin verksamhet på gården (när hon inte är hemma och planterar blommor). Bor i ett vackert hus 1 km från gården tillsammans med sin man Ulf Bohman. Red som ung men har nu andra intressen.

Madeleine Agerhill

Lillasyster Madde 30 år. Bor i Stockholm och arbetar på Stena fastigheter. Vagabond som reser jorden runt och dansar. Gör allt som är roligt! Har ridit mycket men nu lagt det på hyllan ett tag. Arbetar och bor ibland på helger också hemma på Agersta när hon är hemma i Sverige det vill säga…