RIDSKOLA PÅ TRYGGA VÄLUTBILDADE ISLANDSHÄSTAR LÄMPLIGA FÖR BÅDE NYBÖRJARE OCH ERFARNA RYTTARE

"Vi erbjuder sedan slutet av 90-talet en privat ridskola med vuxen-, ungdoms och barngrupper på trygga och välutbildade Islandshästar. Ridskolan är öppen för de som vill lära sig rida eller utvecka sin ridning till nästa nivå!  Vi har hästar lämpliga för både nybörjaren och den mer erfarna ryttaren. Vi delar in eleverna i mindre grupper efter ålder och kunskapsnivå."

Höstterminen 2019 startar v. 35 - Anmäl Er nu!

Ridskolan pågår mån-tors kvällstid samt  lördagar dagtid, 1 timme per gång, varav ridning c.a 45 min. De yngsta barnen (6-9 år) rider 30 min och har hästkunskap/teori c.a 30 min. 

Totalt rider på ridskolan drygt 220 elever per vecka. Ridgrupperna består av ca 7 elever. På helgerna väljer även många av våra elever att boka in sig på någon av våra trevliga uteritter och som elev hos oss har man 10% rabatt både på turridning och i butiken. Undervisningen sker i vårt stora fina ridhus, på någon av de upplysta ridbanorna eller ute i den vackra och omväxlande naturen.

Är du nyfiken på vår ridskola är ni alltid välkommen hit och titta eller varför inte ta en ridlektion bara för att lära känna oss personal, vår stallmiljö och våra härliga islandshästar. Islandshästen anses av många vara den optimala ridhästen och på den kan man verkligen lära sig allt om ridning, både grunder, dressyr och gångarter.

Om du inte får plats på ridskolan kan du alltid ställa dig i kö och under tiden boka återkommande privatlektioner. 

Vårt trevliga ridcenter är beläget på Agersta gård endast 12 km utanför Uppsala nära väg 272 (Gysingevägen). Buss 844 går ofta Uppsala C-Östervåla tur&retur. Stig av/på vid busshållplats "Agersta" endast c.a 150 meter från gårdscentrum. Här finns omklädningsrum, fikarum med micro och en liten glass och minikiosk för mellanmålet.

Vi bjuder på gratis kaffe/te för vuxna elever och väntande föräldrar i vår självservering i mysiga Islandspuben. Önskas ev. enklare tillbehör finns det att köpa till (Swishbetalning). Här finns även uttag att ladda mobilen, en TV och tidningar att läsa.

Gård, miljö och verksamhet är kontrollerad och godkänd av länstyrelsen och vi uppfyller kraven för LRF Säker Hästverksamhet samt är av SIF auktoriserad anläggning & ridskola. Ansvarig personal har den utbildning och erfarenhet som krävs.

Terminsavgift 2019:
Vuxna 4 950:-
Ungdomar 4 450:-
Barn 3 950:-
Knatteridning (6-9 år) 3 250:- 


Vi erbjuder Familjerabatt -500:-
(kontakta oss för mer information)

En ordinarie termin på ridskolan består för tillfället av 14 ridlektioner vår och 14 lektioner höst.

Korttermin, 4 ggr
Vuxna & ungdomar 1 500:-
Barn 1 300:-

Åldersgräns 6 år
Viktgräns 95kg


Ridlärare 
Caroline Agerhill är ansvarig för ridskolan. Cecilia Forsberg  och Hanna Nordenfors arbetar som mycket populära ridlärare hos oss. Mer info/bilder se under våra medarbetare.

Frånvaro/Igenridning
Det finns möjlighet att ta igen missad ridlektion om ni meddelar oss före frånvaro senast kl 13 samma dag. Ni som rider lör morgon måste meddela senast kl 17 på fre kväll. Då sker igenridning i annan grupp under pågående termin. Meddela via mail rida@agersta.nu eller sms 070-4981680

Anmälan ridskolan
E-mail: rida@agersta.nu
Mobil. 070-4981680

Prislista Privatlektioner:
1 person ensam 700:-
 (En timme varav c.a 45 min ridning)  


Boka gärna in er i grupp på privatlektionerna:
2 personer samtidigt 500:- pp
3 eller fler personer 450:- pp

(om ni rider på egen häst minus 100:-)