DENNI Bombers Eggbutt Elliptical Cable

Pris:
1 069 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1841941
Typ:
11.0/B12
Antal:
Finns i lager
Bombers Eggbutt Elliptical Cable förhindrar att hästen nyps i läppar och mungipa samt att bettet åker genom munnen. Detta förhindras p.g.a bettets fasta bettringar vilket även ger en stabil känsla.

Liksom Bombers andra bett är Bombers Eggbutt Elliptical Cable handgjort och tillverkat av sötjärn och mässing vilket ökar saliveringen hos hästen. Bettet är designat att fördela trycket jämt över hästens mun och tack vare att man har tagit bort de ledade punkterna fördelas trycket bättre vilket gör detta till ett milt bett.
 
  • Kabeln tar bort behovet av mittlänkar, vilket ger en jämn, bekväm mundel med en viss styvhet som begränsar nötknäppar-effekten
  • Den lozenge-formade elliptiska mittdelen applicerar ett visst tryck på tungan
 
Bombers bett tillverkas i Sydafrika och är helt handgjorda, vilket ger en unik möjlighet att själv välja hur varje liten detalj på bettet ska utformas. Man kan välja vilken typ av mundel man vill ha, vilken typ av ringar/skänklar, hur tjockt bettet ska vara och tom om man vill ha olika längd på höger och vänster sida på mundelarna. Mundelarna är i sötjärn och mässing och formade för att fördela trycket över en större yta, ringar/skänklar är i rostfritt stål.