VEREDUS Iceland Shield Islandsboots - SENASTE MODELLEN!

Pris:
1 595 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1782615
Antal:
VEREDUS ICELAND SHIELD BOOTS - ABSOLUT SENASTE MODELLEN! Med förbättrad hållbarhet, storlek och passform!
 
  • Populära Islandsboots bland tävlingsryttarna tillgänglig i tre olika vikter och optimalt utformade för att minimera risken att trampas av under ridning samt ge ett komplett och säkert skydd för kotled och ballar.
  • Den särskilda anatomiska formen och det skyddande materialet ger en mycket bra passform på hästens hov och ger ett mycket komplett skydd vid ett ev. tramp.
  • Bootsen har två spännen för att säkerställa att skyddet sitter på plats. Det första är en elastisk rem med snabbknäppning placerad runt hovväggen. Det andra är ett neoprenband med kardborre som sitter runt kotleden. Även neoprenbandet är elastiskt och förhindrar därför att bootsen vrider sig. Produkten är utvecklad med erfarenhet från de mycket populära Carbon Shield-bootsen.
  • Finns i tre vikter för att hjälpa din häst med balansen på bästa sätt. OBSERVERA att hovar kan skilja mycket i storlek och form och hur de är verkade och skodda vilket därav kan påverka passformen något och därav förmågan att sitta på ordentligt. Kontrollera därför passformen innan användning.

Viktig information från tillverkare/grossist:
 
  • Produkten är av erfarenhet inte lämplig för hovar med särskilt låga trakter. TÄNK PÅ att boots är en förslitningsvara som sällan håller mer en en säsong, undvik rida i terräng eller på ojämnt underlag om du vill skona dina boots! BOOTS SOM SLITITS SÖNDER I SÖMMARNA pga att hästen trampat på sig kan enkelt lagas hos läderverkstad/sadelmakare. INGÅR ALLTSÅ INTE I GARANTIN!! OBSERVERA ATT BOOTS SOM KONSTATERAS BLIVIT SÖNDERTRAMPADE PGA DÅLIG FASTSPÄNNING ELLER RIDNING I OLÄMPLIG TERRÄNG REKLAMERAS EJ! KUND FÅR DÅ STÅ FÖR EVENTUELLA FRAKT- RETURKOSTNADER SJÄLV. ENDAST RIDNING PÅ PLANT UNDERLAG SOM RIDBANA/OVALBANA ÄR OK! (Annars köp klassiska gummiklockor eller liknande!).
  • ANVÄND INTE HOVFETT ELLER DYLIKT UNDER SKYDDET. BETÄNK ATT DET GÅR TROLIGTVIS INTE ATT TILLVERKA EN FUNKTIONELL BOOTSMODELL MED VIKTER SOM ALDRIG GÅR SÖNDER OM EN HÄST TRAMPAT PÅ DEM!
  • Dessa islandsboots har dock i jämförelse mycket god funktion, hållbarhet och passform!