SABINA BLACK - Fagers Icelandic Black Baby Shanks bit

Pris:
1 690 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1959469
Antal:
STORSÄLJAREN SABINA BLACK ICELANDIC BLACK BABY SHANKS BIT MED KORTA SKÄNKLAR!

PRODUKT INFO FRÅN FAGER BITS:
Det populära Sabina black bettet med snygga svarta skänklar och sötmalms mundel.
Kedja inkluderat.

Fager’s populära islandsbett med marknadens kortaste skänklar. När du vill ha det där lilla extra! Ett stångbett många hästar trivs på.

Designad och framtagen tillsammans med Sabina Swärd:

”Jag var på jakt efter ett tävlingsbett för mig och mina elever som ger en tydlig och klar kontakt till hästen. Det ska vara mjukare och behagligt för hästen att bära utan en allt för stor hävverkan. Jag brukade tävla på Baby Pelham, men som många av mina elever påpekade är det inte alltid så lätt att hantera två tyglar, vilket du måste ha om du ska tävla på Pelham. Tillsammans med Fager, kunde vi ta fram ett stångbett med marknadens kortaste skänklar som även är godkänt att tävla på ett par tyglar.
Jag hoppas att detta bett kommer att uppskattas för de som söker ett bett med stabiliteten i ett stångbett men med en mycket mjukare kontakt”
/Sabina Swärd.

Sabina tredelat sötmalms bett med lozenge mittdel.
Denna mittdel är framtagen att fungera för dagens sporthästar, där det är vanligt med både kort och låg gom. Den bryter av vid sidan av tungan och stöter inte emot gommen eller lanerna.
Vi påstår därmed att våra korta mittdelar fungerar för hästar som tidigare enbart blivit rekommenderade tvådelade bett, eller enbart accepterat tvådelade bett.
Kedjan går även att spänna på vardera sida.
Sabina Black har även ett bränt täcke av sötmalm (sweet iron). Detta är ett material som ger en svag syrlig smak som hästar svarar bra på genom att få ett ökat sug och bättre stöd. Som många redan vet så ska sötmalm rosta. Det är då det ger som mest smak.
Dock ska man vara försiktig att låta det hänga allt för länge utan kärlek, då kan det bildas en skrovlig yta av rost och detta bör tas bort innan användning igen.
Det kan man göra med te.x coca cola som innehåller en låg halt av fosfor (starkare medel än detta bör ej användas!) som hjälper till att lösa upp rosten från sötmalmen. Även själva sötmalmen ryker dock samtidigt, så detta knepet borde enbart används i nödfall.
Bett i sötmalm bör torkas torra efter användning, i en allt för fuktig miljö kommer de att rosta betydligt snabbare. Fager’s sötmalm är bränd, vilket är en teknik som gör att sötmalmen kan läggas på tjockare och även rostar mer långsamt.
Fager’s sötmalms bett är insmorda med paraffin olja som är ofarlig för hästen. Detta för att avstanna rostnings processen innan det hunnit komma i bruk. Denna olja kan dock få betten att se lite brunaktiga ut i metallen men försvinner med första tvätten.

STORLEKS GUIDE
LÄNGD / TJOCKLEK
 
105MM / 4¼" - 12MM
110MM / 4⅜"" - 12MM
115MM / 4½" - 12MM

Hittar du ej bettet ni söker? Eller är det slut i den storlek ni önskar? Kontakta oss på e-mail order@agersta.nu så kanske vi kan beställa hem det.